

GÜRMEN GROUP - MASPO ENERJİ
140MW JEOTEMAL ELEKTRİK SANTIRALİ PROJESİ (2011- devam etmekte)
Türkiye’nin en yüksek sıcaklıktaki sahası (287,5 C°)
35MW Jeotermal Santral Kurulu Güce ulaşılmıştır.
1.MANİSA – ALAŞEHİR RUHSATI ( 4 Adet Ruhsat)
-Proje Yönetimi
-Teknik Sorumluluk
-Jeofizik ve Jeolojik Araştırmalar


GeosINT Mühendislik Türkiye'nin farklı bölgelerinde bir çok jeotermal ve maden sahalarında danışmanlık, jeofizik ve jeolojik araştırmalarda bulunmuştur.
GeosINT Mühendislik Jeotermal Elektrik Santrali ve Jeotermal Teknolojik Sera projelerinde aktif rol almaktadır.
PROJELER
1) Buhar Enerji- DoDomates Seracılık
( Konya -Tuzukçu )
MTA tarafından yapılan Jeolojik ve Jeofizik araştırmalar neticesinde 2006 yılında sondaj çalışması yapılmıştır. Yapılan sondaj çalışmaları neticesinde 211 metre derinlikte 60 lt/sn debide 46,5°C sıcaklıkta bir kaynak tespit edilmiştir.
Buhar Enerji 2009 yılında işletme ruhsatı olarak devraldığı ruhsat kapsamında 400.000 m² kurmayı planladığı sera projesi için kendi bünyesinde çalışmalarına başlamıştır.
Yapılan çalışmalar neticesinde bölgedeki potansiyel tespit edilmiş olup kendi ruhsatlarına komşu olan 4 adet daha ruhsatı bünyesine kazandırmıştır.
Buhar Enerji firması işletme ruhsatını devraldığı tarihten itibaren GeosINT Mühendislik ile birlikte sıcaklıkları 55-60 °C arasında değişen 4 adet sondaj çalışması yaparak 1. etap olan 50.000 m² Jeotermal Teknolik Sera tesisini tamamlanmıştır. Tüm izinleri tamamlanmış olan 116.000 m² Jeotermal Teknolik Sera tesisinin çalışmalarına başlanmıştır.
GeosINT Mühendislik olarak Jeotermal Teknolojik Sera Tesisinin işletme Müdürlüğü görevine devam edilmektedir.
2) Gürmen Grup - Maspo Enerji
(Manisa - Alaşehir)
Maspo Enerji, Ekim 2011’de Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (“MTA”) tarafından açılan ihaleyi kazanarak Manisa – Alaşehir’de bulunan jeotermal sahasının 30 yıllık işletme haklarını almıştır.
Bugüne kadar Türkiye'de ölçülmüş en yüksek kuyu dibi sıcaklığa sahip olan kuyuyu içermektedir. ( Şubat 2011 tarihinde 2720 m derinlikte 287°C olarak ölçülmüştür.)
Türkiye’nin jeotermal kaynak açısından en aktif bölgelerinden birinde yer alan saha, aynı zamanda 126,50 km²’lik genişliğiyle Türkiye’deki en büyük jeotermal sahası olma özelliğine de sahiptir. Yerli ve Uluslarararası saygın teknik kuruluşlarca gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda sahanın sürdürülebilir potansiyelinin 140 MW olduğu saptanmıştır.
ALA-1, JES 10 MW kurulu ve ALA-2, JES 30 MW kurulumu tamamlanmıştır.
3) Halil Pekdemir Çiftliği
( Denizli - Sarayköy)
Halil Pekdemir Çiftliği adına 2011 yılında MTA tarafından açılan ihaleyi kazanarak Denizli-Sarayköy ve çevresini kapsayan sahanın 30 yıllık işletme haklarını almıştır.
Sahada 95°C sıcaklıkta bir kuyu yer almaktadır.
Jeotermal Elektrik Santrali Projesi kapsamında Jeofizik ve Jeolojik ölçümler tamamlanmış olup önerilen sondaj çalışmasında 2250 metre derinlikte 105 °C ve 900 ton/saat debide bir kuyu açılmıştır. Bu kapsamda 2. sondaj noktası belirlenmiş olup sondaj çalışmalarına başlanmıştır.
120.000 m² kurulumu tamamlanmış olan Jeotermal Teknolojik Sera tesisinin ısı ihtiyacını karşılamak için 1 adet üretim ve 1 adet re-enjeksiyon olmak üzere 2 adet sondaj noktası belirlenmiştir. Yaklaşık kuyu derinlikleri 2000 metre olup yaklaşık sıcaklıkları 90°C'dir ve sera ısıtması sorunsuz olarak yapılmaktadır.